29/02/2024

Blauw-Zwart Wierden

Welkom bij korfbalvereniging Blauw-Zwart

Spelregelkennis maakt korfballen leuker

Goede spelregelkennis onder leden en publiek maakt korfballen leuker, draagt bij aan acceptatie en begrip voor beslissingen van scheidsrechters en helpt je vereniging aan meer gekwalificeerde scheidsrechters. Met de interactieve en laagdrempelige tool Korfbalmasterz kunnen leden hun spelregelkennis verder ontwikkelen. Met behulp van foto’s, video’s en toetsen kunnen ze hun spelregelbewijs behalen. Korfbalmasterz is nu geüpdatet aan de hand van de nieuwste spelregels.

Via Korfbalmasterz kunnen korfballers al jaren oefenen met spelregels en een spelregelbewijs halen. Via deze tool kun je oefenen aan de hand van herkenbare voorbeelden zodat je weet hoe je de spelregels kunt toepassen tijdens wedstrijden. De afgelopen jaren is de tool steeds doorontwikkeld en ook de laatste weken zijn er weer diverse vragen en antwoorden geüpdatet. Door leden vanaf veertien jaar via Korfbalmasterz kennis te laten maken met de spelregels kun je ze enthousiasmeren voor het scheidsrechtersvak. Met een spelregelbewijs krijg je toegang tot de jeugdscheidsrechtersopleiding.

Met alle jeugd aan de slag

Wil je je jeugd stimuleren om aan de slag te gaan met Korfbalmasterz? Promoot deze tool dan of organiseer een spelregelavond waar (jeugd)scheidsrechters, ouders en andere belangstellenden vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen over spelregels. Tijdens zo een avond kun je Korfbalmasterz gebruiken als hulpmiddel. Een spelregelavond kun je als vereniging zelf organiseren met behulp van dit format of voor €80,- laten organiseren door een KNKV-scheidsrechter of KNKV-docent. Heb je hier interesse in of heb je een vraag? Stuur dan een mail naar opleidingen@knkv.nl.