29/02/2024

Blauw-Zwart Wierden

Welkom bij korfbalvereniging Blauw-Zwart

Jeu de Boules

Er wordt al zo’n 25 jaar jeu de boule gespeeld op het sportpark in Wierden naast de velden van de korfbalvereniging Blauw – Zwart. De oprichters waren van oorsprong allemaal leden van de korfbalvereniging die op latere leeftijd gingen jeu de boulen. Er liggen een zestal prachtige banenmi naast het mooie clubhuis waar men bij elkaar komt alvorens naar de 10 meter verderop gelegen banen te gaan om een balletje te gooien.

In de loop van deze 25 jaar zijn er toch wat mensen afgehaakt. Hier wil men veradendering in brengen. Bij onderzoek in Wierden bleek dat bijna niemand wist dat er in Wierden gebouled kon worden. Dit ligt deels aan de vereniging zelf want deze heeft hieraan nooit veel ruchtbaarheid gegeven.

Veel Nederlanders, ook Wierdenaren, zijn gewend om in Frankrijk een balletje te gooien. Dat kan dus ook op de banen in Wierden! In Frankrijk wordt gespeeld in iedere stad, in ieder dorp, in ieder gehucht met mensen van pakweg 8 tot 80 jaar. Kom gewoon op vrijdagmiddag om 2 uur eens kijken bij Blauw-Zwart. En gooi vrijblijvend eens een balletje mee. Er wordt zomer en winter gespeeld, natuurlijk bij droog weer. Als het om half 2 regent gaat het boulen niet door. (Ballen zijn aanwezig) Het enige wat nodig is, is een portie concentratie. En dat op zich geeft al weer veel plezier.

Inlichtingen via de korfbalvereniging Blauw Zwart of direct via Betty Tukker.

Tel: 0546-574629

Voor foto’s en verdere informatie kijk op internet : Jeu de Boules Club Blauw-Zwart Wierden. https://www.blauw-zwart.nl/fotoalbum/jeu-de-boules/