Wetswijzigingen met gevolgen voor sportverenigingen

Gepubliceerd op 16 juli 2021

Sinds deze maand zijn er een aantal wetswijzigingen die gevolgen hebben voor sportverenigingen. Zo zijn rookruimtes in of aan openbare gebouwen niet meer toegestaan, is het doorgeven van alcohol aan minderjarigen nu strafbaar en zit er sinds deze maand statiegeld op flesjes onder de één liter.

Dit betekent dat rookruimtes sinds deze maand een volledig zelfstandige ruimte moeten zijn en de ruimte mag geen dubbelfunctie meer hebben. Verder kunnen naast minderjarigen en aanbieders van alcohol nu ook meerderjarigen een boete krijgen voor de wederverstrekking van alcohol. De kleine plastic flesjes waar nu statiegeld op zit, kunnen verenigingen gaan inzamelen.

Meer informatie

Als je aandacht wil besteden aan de rookvrije generatie dan kun je passende communicatiemiddelen bestellen. Als je meer wil weten over alcohol schenken dan kun je de e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken’ volgen. Als je geld wil verdienen met het verzamelen van plastic flesjes dan kun je een gratis inzamelcontainer aanvragen voor je vereniging. Meer over de wetswijzigingen vind je hier.

Geef een reactie