Waarom een nieuwe bal ?

Tijd voor enkele vragen aan ERIMA-directeur Arian Verrijt.

Waarom een nieuwe korfbal?
ERIMA is al sinds 2003 verbonden aan de korfbalsport. Met de introductie van de nieuwe korfbal ERIMA Equal Pro geven we aan, dat we ook op deze manier meedenken met onze belangrijke partners en met de ontwikkeling van de sport. ERIMA is als teamsportspecialist al enige jaren gespecialiseerd in het produceren van voetballen, handballen en volleyballen. Dan is een volgende stap, het samen ontwikkelen van een kwalitatief hoogwaardige korfbal, binnen handbereik. Met ‘Equal Pro’ verwijzen we naar het gelijkwaardige karakter van de sport, de gelijkheid van de bal onder verschillende omstandigheden en de hoge kwaliteit. Op alle vlakken willen we meedenken met de korfbalsport, haar beoefenaars en haar belangrijke kernwaarden.”

Wat kun je vertellen over het ontwikkelproces?
“We hebben de bal ontwikkeld in nauwe samenwerking met de specialisten van het KNKV en TeamNL Korfbal. Vanuit deze partijen kwam de nadrukkelijke wens bij ons te liggen om een korfbal te ontwikkelen, die technisch en qua materiaal voldoet aan meerdere wensen, vooral op topniveau. Deze vraag kregen wij ook steeds meer uit de breedtesport en via onze sportspeciaalzaken, dus dit moesten we gewoon oppakken. Naast het stuit- en vluchtgedrag is de meest bijzondere eigenschap, dat de bal zowel binnen als buiten prima te gebruiken is, ongeacht de omstandigheden. We hebben geprobeerd om de ideale combinatie tussen grip en slijtvastheid te vinden en daarin zijn we geslaagd. De bal is inmiddels goedgekeurd door de Internationale Korfbal Federatie. We hebben gekozen voor de kleur oranje, omdat Nederland natuurlijk een fantastisch korfballand is en wij trots zijn op onze goede samenwerking met het KNKV en TeamNL Korfbal.”

Welke voordelen biedt de bal aan de spelers?
“Het grote voordeel voor de spelers is de uitstekende grip in combinatie met het slijtvaste bovenmateriaal. De invloed van weer of ondergrond op de bal is door het gebruik van hoogwaardig Soft PU-materiaal tot een minimum gereduceerd. Daarbij zorgt dit materiaal in combinatie met de binnenlaag en binnenbal dat het vluchtgedrag van de bal prima blijft, bij elk schot. Niet voor niets claimen wij onze Equal Pro voor iedere korfballer als dé bal voor binnen en buiten. Tegelijkertijd is het zo dat met door deze bal verenigingen geen aparte veld- en zaalballen meer hoeven te kopen en dat scheelt in deze onrustige tijden op termijn weer in de portemonnee.”

Geef een reactie