25/06/2022

Blauw-Zwart Wierden

Welkom bij korfbalvereniging Blauw-Zwart

Korfbalnieuws 9/6

NKC’51

Martin Kamphuis is volgend seizoen de nieuwe trainer/coach van NKC ’51 2. Hij volgt Samantha Schorn op , die naar Zwart Wit in Delden is gegaan.

Achilles

Achilles is in de zaal kampioen geworden en speelt volgend seizoen 2e klasse. Ze kunnen dit huzaren stukje nog een keer herhalen want ook op het veld komt promotie dichtbij. Trainer Kevin Wanschers van Achilles wordt volgend seizoen trainer van Juventa A1.

Amicitia

De A1 van Amicitia is onder leiding van Gerben de Krey kampioen geworden en speelt voor het eerst in het bestaan van de club volgend seizoen in de Overgangsklasse.

Vakgericht

De korfbalvereniging Vakgericht uit Enschede heeft zich voor volgend seizoen weer ingeschreven voor het Wedstrijdkorfbal. Men heeft de afgelopen zes jaar gekorfbald in de Breedtekorfbalcompetitie.

Kios’45

De korfbal vereniging uit Sibculo heeft noodgedwongen besloten om seizoen 22/23 niet meer uit te komen in het Wedstrijdkorfbal van het KNKV. Omdat er voor volgend seizoen onvoldoende spelers en speelsters overbleven voor het eerste team gaat men uitkomen in het breedte korfbal.

Zaalkompetitie

In de komende zaalkompetitie 2022/2023 zullen na een reorganisatie in het wedstrijdkorfbal alle poules bestaan uit 8 verenigingen. Uitzondering hierop zijn de poules van de Korfbal League, deze bestaan uit 10 teams. De vierde klasse is opgeheven en de Korfbal League 2 zal de nieuwe klasse worden tussen Hoofdklasse en de Korfbal league.

NRC’22

De verenigingen Naas en Rigtersbleek gaan volgend seizoen verder onder de naam Naas Rigtersbleek Combinatie opgericht in 2022. De club zal ongeveer 400 leden tellen.

Wesstar

De korfbalvereniging uit Westervoort speelt na zes jaar volgend seizoen weer mee op Wedstrijdkorfbal niveau.

Melynas en DLKV

De verenigingen uit respectievelijk Brummen en Didam hebben wegens het niet compleet krijgen van hun teams besloten om terug te gaan naar het Breedtekorfbal.

AKC

De korfbal vereniging uit Almelo heeft als laatste Twentse vereniging besloten om ook op zaterdag te gaan korfballen. De zaalkompetitie 22/23 wordt in heel Nederland op de zaterdag gespeeld.

Olympia’22 en Zwart Wit

Beide clubs hebben de erepenning gekregen omdat ze 100 jaar werden.

Devinco

De korfbalvereniging verhuist definitief naar Deventer-noord. Hier komt een nieuwe middelbare school plus een nieuwe sporthal maar ook drie kunstgrasvelden.

Apeldoorn

Patrick Hage wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van de korfbalvereniging Apeldoorn. Hage trainde hiervoor Amicitia 1

Juventa

Trainer Martin Kamphuis van Juventa is 13 mei na evaluatiegesprekken per direct gestopt als trainer van de club uit Hardenberg. Er bleek een gebrek aan vertrouwen.