Digitaal Wedstrijd Formulier

Nu de veldcompetitie een aantal weken onderweg is, valt ons het een en ander op en hebben wij gemerkt dat een aantal zaken nog niet helemaal goed verloopt.

Opstellingen

We constateren dat in het merendeel van de gespeelde wedstrijden de opstelling per team veelal gelijk bleef in de afgelopen 3 speelronden. Dat kan natuurlijk in het wedstrijdkorfbal, maar in de reserveklassen is die kans toch al beduidend kleiner in onze ogen. Het aantal wedstrijden waarin gewisseld is, is nog geen 20%. Dat lijkt ons aan de lage kant. Wij vermoeden dat dat te maken heeft met het niet correct invullen van het DWF.

Voor de verenigingen willen we een aantal processen eenvoudiger maken. Daarbij is de data uit het DWF cruciaal voor toekomstige poule indelingen. Hiervoor is het noodzakelijk, dat alle informatie juist in het DWF wordt verwerkt, dat wil zeggen ook alle opstellingen en alle wissels.

Invoeren wissels

We merken dat de wissels met regelmaat  niet juist ingevoerd worden. Een basisspeler die ingebracht wordt, iemand die zichzelf vervangt of iemand die wissel staat er uit gehaald wordt.

Invoeren opstellingen

Verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de opstellingen. De scheidsrechter kan dit ook altijd afhandelen i.s.m. de coach als dit om wat voor reden niet lukt.

KNKV

Geef een reactie