Competitie toelichting 18/19

 

Het competitieschema 2018-2019 is o.a. opgebouwd vanuit de volgende uitgangspunten:

  1. Later in september starten met het seizoen en langer doorspelen in juni; Dit om met een goede voorbereiding van de teams te starten aan de competitie. Zodat de zomervakantie geen belemmerende factor is in de bezetting van de teams.
  2. De finale van de Korfbal League beter aan te laten sluiten bij de reguliere veld- en zaalcompetitie.                                                                                                         Rekening houden met de voorjaarsvakantie en de meivakantie; Alleen het laatste weekend van beide vakanties (op basis van de adviesdata vanuit de overheid) is als speelweekend aangemerkt. Eerste weekend vrij van competitie houden in verband met vakantiegangers.
  3. De kerstperiode en het pinksterweekeinde zijn in beginsel vrij gepland.
  4. Een competitie die meer aan één gesloten is. In de planning is rekening gehouden met een regulier verloop van de wedstrijden. Dus niet meer een week spelen, week vrij, week spelen etc.
  5. Rekening houden met het EK Korfbal wat in 2018 in Nederland gespeeld wordt.

Vanuit bovenstaande uitgangspunten betekent dat voor het competitieschema 2018-2019:

De competitie start  in het eerste weekend nadat alle vakanties zijn afgelopen, dat is  week 36;

In het wedstrijdkorfbal wordt er voor de zaalcompetitie  8 ronden op het veld gespeeld. Dit om aan de wens van (veel) later starten in de 2e helft veldcompetitie en een vrije dag tijdens zaalfinale .

Rondom kerst en Oud en Nieuw zijn 3 vrije weekenden ingepland uitgezonderd voor de Korfbal League.

Normaliter wordt er in eerste weekend van een vakantie gespeeld, meivakantie is i.v.m. koningsdag op 27 april uitzondering;

Geef een reactie