Blauw Zwart verliest in nieuw tenue van SEV.

Blauw Zwart verliest in nieuw tenue van SEV.

Twee belangrijke affiches stonden er afgelopen zaterdag op het programma voor Blauw Zwart: de wedstrijd om de koppositie tegen SEV en de officiële presentatie van de nieuwe kledinglijn. Voorafgaand aan de wedstrijd werd in samenwerking met CRAFT Sportswear Benelux en Intersport Ramon Zomer de kledinglijn geïntroduceerd. Daardoor is Blauw Zwart de allereerste korfbalvereniging in Nederland met sportkleding van Craft. Ondanks de inzet van vele sponsoren, werd misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen verloren en zakt Blauw Zwart tijdelijk af op de ranglijst.

De openingstreffer viel aan de kant van de Zelhemse bezoekers, waarna Blauw Zwart snel gelijktrok.  De eerste helft typeerde zich door rommelig en gehaast spel. SEV doorzag dat en speelde meerdere mensen vrij. Blauw Zwart kon mee blijven scoren waardoor het redelijk gelijk op bleef gaan, maar het was duidelijk in mindere vorm dan tijdens de laatste wedstrijd tegen Arena (25-18 winst). In de tweede helft zou het moeilijk tot score komen hun gaan opbreken, want een belangrijke dame van SEV had het spreekwoordelijk ‘op haar heupen’.

Na de rust, bij een 9-9 stand, sloegen de bezoekers een gaatje van drie doelpunten. Later bleek dat dit gat nooit meer gedicht zou gaan worden. Blauw Zwart wist de rust in hun spel niet meer te vinden en had meer kansen nodig om tot scoren te komen. SEV kon vaker herhalen en had het verdedigend goed dichtgetimmerd. Daardoor liepen zij verder uit en kon Blauw Zwart niet meer aanhaken. Ook wissels boden geen soelaas meer. Het was beduidend een mindere zaterdag voor de Wierdenaren: de eindstand werd 14-21 in het voordeel van SEV.

Door dit verlies laat Blauw Zwart – dat een wedstrijd minder heeft gespeeld –  SEV nu eenzaam aan kop staan. Voor de koppositie zijn ze vanaf nu wat afhankelijker geworden van de uitslagen van tegenstanders. Volgende week treffen ze Hemur Enge in Amerongen, die op de laatste plaats staan.

Geef een reactie