AHOY 4-4-2020

 

Rotterdam Ahoy is de komende vijf jaar de korfbaltempel van Nederland. De eerstvolgende Korfbal Leaguefinale staat gepland op zaterdag 4 april 2020.

Bij het maken van de keuze voor de komende jaren heeft het KNKV een antwoord gevonden op de vraag: waar komt topkorfbal het beste tot z’n recht en waar hebben de fans de beste mogelijkheden om elkaar te ontmoeten? Daarin biedt de samenwerking met Rotterdam Ahoy, Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam veel vertrouwen voor de toekomst. De zichtbaarheid in de stad Rotterdam en de samenwerking met regionale verenigingen vormen namelijk een belangrijk onderdeel van het aankomende vertrouwde podium, dat absoluut een nieuw geluid zal laten horen.

KNKV-voorzitter Rob Meijer: “De finales (A-jeugd en Korfbal League), met meer dan tienduizend toeschouwers, worden omringd door diverse side-events en het jaarlijkse Korfbalcongres. De korfbalsport zal Rotterdam Ahoy de komende jaren weer laten zinderen en beven.”

Sven de Langen, wethouder sport van de gemeente Rotterdam: “De Korfbal Leaguefinale keert na vier jaar afwezigheid terug naar Rotterdam Ahoy. Jarenlang was de ‘Road to Ahoy’ een begrip voorkorfbalminnend Nederland. Als sportstad zijn wij dan ook trots dat verenigingen, spelers, speelsters en fans opnieuw mogen uitkijken naar dit topsportevenement in een uitverkocht Ahoy. Samen met het KNKV, Rotterdam Ahoy en onze lokale sportpartners willen we de hele stad betrekken bij de Korfbal Leaguefinale, bijvoorbeeld via side-events en promotionele acties. Zo bouwen we in Rotterdam weer aan een sfeervol korfbalfeest. Ik kijk er erg naar uit!”

 

Geef een reactie